latinica  ћирилица
09/02/2023 |  15:59 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

За бањску рехабилитацију РВИ и чланова породица погинулих пола милиона КМ

Влада Републике Српске донијела је данас Одлуку о давању сагласности на Пројекaт бањске рехабилитације ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске за 2023. годину.
Бања - Фото: РТРС
БањаФото: РТРС

Овај пројекат предвиђа упућивање до 750 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске у бањско-климатске здравствене установе Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

За ове намјене предвиђено је 500.000 КМ.

Здравствене установе у Републици Српској ће бити изабране на основу Закона о јавним набавкама.

Од 2006. године, закључно са 2022. годином, бањску рехабилитацију је користило укупно 9.777 корисника за шта је је утрошено скоро пет милиона КМ (4.884.459 КМ).

Влада Републике Српске донијела је данас и Одлуку о давању сагласности на План утрошка средстава за финансирање дјелимичне санације објекта Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида а.д. Бањалука у износу од 208.264 КМ.

Дјелимичном санацијом објекта обезбједиће се бољи услови за обављање дјелатности Центра, а нарочито процеса професионалне рехабилитације лица са инвалидитетом, наведено је у саопштењу.