latinica  ћирилица
09/02/2023 |  16:22 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Одржана комеморација Слободану Станковићу (ВИДЕО)

У Бањалуци је одржана комеморација поводом смрти Слободана Станковића, једног од оснивача, власника и генералног директора Интеграл инжењеринга.
Комеморација Слободану Станковићу - Фото: РТРС
Комеморација Слободану СтанковићуФото: РТРС

На комеморацији је истакнуто да је Станковић био неимар који је градио бољу будућност у Републици Српској, али и шире и да ће његово име трајати док траје оно што је оставио иза себе, а оставио је много.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Станковић био патриота, да је волио Републику Српску, те да је био спреман да свима помогне.

- Био је упоран и иза њега нису остали никакви "репови", нити недовршене грађевине. Република Српска му дугује захвалност, јер је питање да ли би многи објекти били изграђени, да није било њега - рекао је Додик.

Он је истакао да је отишао велики човјек, патриота који је желио да Република Српска буде успјешнија, уређенија и у то је улагао сву своју енергију и знање.

- Био је човјек који је свима помагао, али како то код нас увијек буде, успјех се не опрашта и они, који немају никаквог основа, покушавају да вас оспоре, припишу етикете које не стоје и знам колико га је то вријеђало - рекао је Додик.

Извршни директор за маркетинг Интеграл инжењеринга, Никола Радовановић, рекао је да је данас тужан дан за све у овој компанији.

- Слободан Станковић није био само генерални директор, власник и један од оснивача, већ човјек који је својом визијом и преданошћу годинама омогућавао свима нама да растемо и професионално се развијамо и да сваки посао успјешно завршимо - рекао је Радовановић.

Станковић је преминуо у уторак у Бањалуци у 74. години.