latinica  ћирилица
09/02/2023 |  18:33 ⇒ 18:59 | Аутор: СРНА

Тегелтија предсједавајући Управног одбора УИО БиХ

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ је одржао конститутивну сједницу на којој је за предсједавајућег изабран министар финансија и трезора у Савјету министара Зоран Тегелтија.
Управни одбор УИО - Фото: СРНА
Управни одбор УИОФото: СРНА

Чланови Управног одбора УИО, којег чине три министра финансија и три члана из реда експерата, за предсједавајућег су једногласно изабрали Тегелтију, док је за замјеника именована федерални министар финансија Јелка Миличевић, саопштено је из Министарства финансија и трезора у Савјету министара.

На сједници је усвојена одлука о другом привременом поравнању на основу којег Република Српска треба да исплати ФБиХ 28,826.865 КМ.

Управни одбор дао је позитивно мишљење на одлуке које се тичу царинских олакшица при увозу електричних и хибридних аутомобила, али и минералних ђубрива.

Чланови Управног одбора примили су к знању Извјештај о реализацији одлуке о количинама дизел-горива на које се не плаћа путарна за 2022. годину.

Управни одбор УИО усвојио је и Правилник о одређивању минималне резерве за измиривање обавеза Управе у вези са индиректним порезима, осталим приходима и таксама.

Приликом образложења Извјештај о обављеној финансијској ревизији УИО за 2021. годину истакнуто да је Управа имала позитивно мишљење, а већина примједби ревизора у међувремену су усклађене са важећим актима, наведено је у саопштењу.