latinica  ћирилица
09/02/2023 |  19:18 ⇒ 22:24 | Аутор: СРНА

Золак разријешен дужности, Грубиша в.д. директора Агенције за лијекове

Савјет министара је на данашњој сједници разријешио дужности директора Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александра Золака, а за вршиоца дужности на период од три мјесеца именована је Наташа Грубиша.
Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ - Фото: РТРС
Агенција за лијекове и медицинска средства БиХФото: РТРС

Министарство цивилних послова у Савјету министара задужено је да распише јавни конкурс за избор и именовање директора и замјенике директора и спроведе конкурсну процедуру у складу са законским овлаштењима.

Ово министарство задужено је да Савјету министара достави приједлог одлуке о именовању чланова Стручног савјета Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, с обзиром да је актуелном седмочланом савјету мандат истекао у марту 2022. године.

За директора Граничне полиције БиХ именован је Мирко Купрешаковић, а досадашњи директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић, данас је именован на позицију замјеника директора Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/.

За вршиоца дужности директора Института за мјеритељство БиХ именована је Милица Ристовић Крстић.

Дужности замјеника директора Агенција за идентификационе исправе, евиденцију и размјену података БиХ разријешен је Радивоје Трбић због стицања услова за старосну пензију, те је задужена Канцеларија за законодавство Савјета министара да припреми акт о разрјешењу за потписивање и објаву у "Службеном гласнику БиХ".

За вршиоца дужности замјеника директора именован је Петар Билинчар на три мјесеца.

Министарство цивилних послова задужено је да хитно распише нови јавни конкурс за избор и именовање замјеника директора Агенције за идентификацијске исправе, евиденцију и размјену података БиХ.

За директора Службе за послове са странцима именован је Жарко Лакета.

Савјет министара данас је именовао Предрага Шупљеглава за замјеника директора Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова на мандат од четири године, а досадашњи замјеник директора Саша Говедарица разријешен је те дужности.

За замјеника директора Агенције за полицијску подршку именован је Мишо Ћавар, а Министарство безбједности задужено је да хитно распише јавни конкурс за избор и именовање директора Агенције.

Са позиције замјеника директора Агенције за форензичка испитивања и вјештачења данас је разријешен Сеад Хоџић, а за вршиоца дужности замјеника директора именован је Ален Хусковић.

Министарство безбједности задужено је да хитно распише јавни конкурс за избор и именовање замјеника директора Агенције за форензичка испитивања и вјештачења БиХ.

Савјет министара именовао је данас Ђуру Кнежевића и Горана Амиџића за замјенике директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Савјет министара није прихватио именовање Ибрице Берберовића за замјеника директора, руководиоца Сектора за подршку Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ из реда бошњачког народа.

За генералног директора Регулаторног одбора жељезница именован је Тихомир Нарић, а Лидија Калинић за члана Одбора Агенције за јавне набаве БиХ, након што је Милан Бајић, разријешен ове дужности на основи захтјева Министарства финансија Републике Српске.

Истовремено је донесено и рјешења о измјени рјешења о именовању члана Одбора Агенције за јавне набаве БиХ којим је Дарио Толић именован за члана овог одбора.

На сједници је секретар Министарства правде Жељко Богут именован за члана Архивског вијећа БиХ, а за чланове Управног одбора Агенције за промоцију старних инвестиција у БиХ именовани су Роберт Видовић и Душица Благојевић.

Савјет министара упутиће Парламентарној скупштини БиХ одлуку о утврђивању приједлога за именовање Суада Зељковића и Миленка Томића за чланове Регулаторне комисије за електричну енергију БиХ /ДЕРК/ из Федерације БиХ /ФБиХ/.

Савјет министара упознат је с информацијом о истеку мандата директору Управе за индиректно опорезивање /УИО/, те је Управни одбор УИО задужен да хитно распише јавни конкурс и спроведе конкурсну процедуру за именовање директора УИО.

Савјет министара задужио је Агенцију за државну службу БиХ да хитно распише конкурсе за избор и именовања за директора Агенције за државну службу БиХ, директора Института за стандардизацију БиХ, замјеника директора Института за интелектуално власништво БиХ, директора Агенције за осигурање БиХ, директора и два замјеника директора Државне регулаторне агенције за радијацијску и нуклеарну безбједност БиХ, замјеника директора Института за мјеритељство, као и директора и замјеника директора Управе за заштиту здравља биља.

Агенција за државну службу задужена је да распише конкурс за избор и именовање генералног секретара Савјета министара.