latinica  ћирилица
10/02/2023 |  12:59 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Вишковић: Наставак подршке општини Фоча (ВИДЕО)

Општина Фоча је и до сада имала подршку Владе Републике Српске, и тако ће бити и у будућем периоду, рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.
Вишковић у Фочи - Фото: РТРС
Вишковић у ФочиФото: РТРС

- Настављамо подржавати енергетске пројекте на овом подручју, како би ова општина била једна од најразвијенијих локалних заједница у Српској - нагласио је Вишковић након састанка са начелником општине Миланом Вукадиновићем и посјете Медицинском факултету.

Вишковић је са Вукадиновиће разговарао о стратешким питањима у вези са привредом и инфраструктуром у овој локалној заједници.

На подручју фочанске општине у припремним фазама је или је започето више капиталних инвестиција које се односе на обнову путне мреже и изградњу хидроенергетских система на ријекама Дрини и Бистрици.

У Фочи је прошле године почела реконструкција магистралног пута Фоча-Шћепан Поље, а прва фаза, којом је обухваћено почетних 5,5 километара од Брода до Копилова, требало би да буде завршена на прољеће.

Влада Републике Српске је за ту дионицу издвојила 12,5 милиона КМ.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић изјавио је данас, након састанка са премијером Српске Радованом Вишковићем, да је изградња важних путних комуникација према Црној Гори и Херцеговини развојна шанса ове локалне заједнице, прије свега када је ријеч о туризму.

Вишковић се састао и са руководством Медицинског факултета у којем су, средствима Владе Српске, опремљене нове просторије за наставу.

Вишковић ће обишао новоопремљени спрат зграде Медицинског факултета који дјелује у саставу Универзитета Источно Сарајево.

На новодограђеном спрату зграде Факултета, модерно су опремљене учионице, велики амфитеатар и сала за клиничке вјештине, које ће служити за извођење наставе на српском и енглеском језику.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је данас да ће Влада и општина у Фочи градити нове смјештајне капацитете за студенте Медицинског и Богословског факултета, те проширити капацитет постојећег Студентског дома, имајући у виду велики прилив страних студената који се уписују на одсјек медицине на енглеском језику.

Декан Медицинског факултета Дејан Бокоњић истакао је да Влада Српске пружа велику помоћ у развоју факултета, а посебно у посљедње двије године.