latinica  ћирилица
13/02/2023 |  11:07 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Стевандић са Орлићем: Србија за Српску звијезда водиља (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић састао се данас у Београду са предсједником парламента Србије Владимиром Орлићем.
Ненад Стевандић и Владимир Орлић - Фото: РТРС
Ненад Стевандић и Владимир ОрлићФото: РТРС

Након свечаног дочека у вестибилу Дома Народне скупштине, услиједио је састанак делегација два парламента, које предводе Стевандић и Орлић.

Стевандић је рекао да Србија за Републику Српску остаје звијезда водиља и да се сарадњи Београда и Бањалуке нема било шта приговорити са било које етичке, демократске или моралне норме.

Додао је да снага Србије омогућава Српској да се полако уздиже и штити Дејтонски споразум.

- Избјегли смо многе изазове када су бројни међународни фактори покушали да поремете односе руководства Србије и Републике Српске, или да искористе ситуацију да би нанијели штету. То се није десило јер је било довољно мудрости и разума да ти односи остану добри - рекао је Стевандић

Стевандић је нагласио да на састанцима званичника Српске и Србије у Београду никада није разговарано о било чему што би оспоравало или дискриминисало било који народ у Бих или саму БиХ.

Орлић је поручио да Република Српска увијек може да рачуна на Србију.

- Србија је показала да је са вама и у тешким временима и нема сумње да ће увијек бити. Наставићемо да најчвршће будемо једни уз друге и у будућности, а то смо данас заједнички и додатно потврдили - рекао је Орлић.

Стевандић се уписао у књигу гостију Народне скупштине Србије, а разговарао је и са представницима посланичке групе "Александар Вучић - заједно можемо све".