latinica  ћирилица
13/02/2023 |  14:39 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Једногласно утврђени приједлози за ново руководство ОБА (ВИДЕО)

На данашњој сједници Извршно-обавјештајног одбора једногласно је утврђен приједлог за ново руководство ОБА, рекао је за РТРС Зоран Тегелтија, који је уједно и члан Одбора.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Како је истакао, ови приједлози о именовању Алмира Џуве, Ристе Зарића и Дамира Беванде биће упућени заједничкој парламентарној комисији која врши надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агениције, као и Предсједништву БиХ.

- Очекујемо да у разумном року добијемо ставове ове двије институције везано са ове приједлоге. Позитивно или негативно мишљење није обавезјујуће за Савјет министара, али је потребо да га имамо - рекао је Тегелтија.

Како је нагласио, ове седмице неће бити сједнице Савјета министара, тако да, како каже, није ни реално да та тачка буде размотрена.

Тегелтија је истакао ће након што буде изабрано ново руководство Обавјештајно-безбједносне биће представљен и програм рада за 2023. годину, као и приоритети Агенције.

- Док се не изабере руководство ја не бих претпоставио који су то приоритети, али је битно да ОБА буде у функцији заштите грађана БиХ - нагласио је Тегелтија.

Навео је да је кандидатура Зарића за замјеника директора ОБА-е одлука институција Републике Српске.