latinica  ћирилица
14/02/2023 |  10:54 | Аутор: РТРС

У Српској заражено десет особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 94 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 10 особа.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

Ради се о 2 мушкарца и 8 жена, од којих је 1 млађе, 3 средње и 6 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, пријављене су три особе из Бањалуке, по једна из Бијељине, Власенице, Зворника, Кнежева, Лопара, Милића и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о жени, старије животне доби из Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 120.711 сучајева вируса корона, а преминуло је укупно 6.627 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 454.153 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 42, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 24, а у осталим болницама 18. На респиратору је шест особа (Универзитетски клинички центар Републике Српске).