latinica  ћирилица
15/02/2023 |  13:49 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Ристовски: Србија је Српској мајка, старији брат и сигурна кућа (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић данас је, поводом Дана државности Србије, одликовао глумца и редитеља Лазара Ристовског Орденом Карађорђеве звијезде за нарочите заслуге и успјех у јавним и културним дјелатностима.
Лазар Ристовски (Фото: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ) -
Лазар Ристовски (Фото: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ)

Ристовски је истакао да "у основи сваког постигнућа мора да стоји ведар дух".

- Поносимо се овим признањима јер смо урадили нешто као слободни људи на добром гласу. Ми добитници смо се потрудили да оставимо траг у времену, надам се свијетао. Нисмо се плашили да се ухватимо у коштац са животом. Одабрали смо да се ухватимо у коштац са животом. Вјерујем да Србија има користи од нас - рекао је Ристовски.

Ристовски каже да када говори о Србији, говори и о Републици Српској, јер Србија је Српској мајка, старији брат, сигурна кућа.

- Ми смо једна кућа. И није истина да заостајемо за напредним свијетом. Имамо Теслу, Пупина, Јокића, Ђоковића, имаћемо увијек значајне и велике људе. Србија је велика и јака онолико колико је ми будемо вољели - поручио је Ристовски.

Говорећи о томе како је са својим филмовима обишао највеће свјетске фетсивале и освајао значајне награде, Ристовски је нагласио да се ниједна не може мјерити са данашњим орденом.

- У овом признању сублимирано је све - историја, традиција, патриотизам, култура, пријатељство, повјерење и поштовање - рекао је Ристовски.