latinica  ћирилица
16/02/2023 |  13:59 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Путем хуманитарног броја прикупљено више од 160.000 КМ за Турску и Сирију (ВИДЕО)

На хуманитарни број 17023 за прикупљање помоћи погођеним у земљотресу у Турској и Сирији до данас је са територија Републике Српске и ФБиХ пристигло више од 80.000 позива.
Хуманитарна помоћ - Фото: РТРС
Хуманитарна помоћФото: РТРС

Генерални секретар Црвеног крста БиХ Рајко Лазић рекао је да је путем овог броја прикупљено више од 160.000 КМ, а да су грађани, привредни субјекти и различити нивои власти путем жиро рачуна уплатили више од 160.000 КМ.

- То је заједно више од 320.00 КМ - рекао је Лазић.

Лазић, који је данас разговорао са генералним директором Пошта Српске Миладином Радовићем, навео је да је један од видова сарадње укључивање људских и материјално-техничких средстава Пошта, као и стављање складишног простора и превоза прикупљене помоћи грађана у централно складиште, које је за Републику Српску на Палама.

Лазић, који је уједно и новоизабрани генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, додао је и да је у Кабинету предсједника Републике договорено да се укључе предсједник и Влада Српске како би са 20 шлепера хране помогли ову акцију.

Радовић је рекао да је обавеза Пошта Српске, као друштвено одговорног предузећа, да пружи помоћ у тешкој ситуацију у Турској и Сирији.