latinica  ћирилица
21/02/2023 |  06:51 ⇒ 13:34 | Аутор: Агенције

У новим земљотресима у Сирији и Турској 11 жртава

Најмање 11 особа је погинуло, а 294 повријеђено у два снажна земљотреса која су синоћ погодила Турску и Сирију. Земљотреси јачине 6,4 и 5,8 јединица Рихтерове скале осетили су се у многим градовима. Тло не мирује, регистрована 90 накнадних потреса. Спасилачке екипе су на терену.
Нови земљотрес у Турској (Фото: EPA/ERDEM SAHIN) -
Нови земљотрес у Турској (Фото: EPA/ERDEM SAHIN)

Пет погинулих, више стотина повријеђених у Сирији

У јучерашњем земљотресу у Сирији је погинуло пет особа у неколико градова, јавиле су арапске ТВ станице.

Како је навела Ал Арабија, четворо људи је погинуло у Сирији у стампеду изазваном паником због потреса у градовима Алепо и Тартус, а још једна жена је изгубила живот у Латакији, преноси Скај њуз Арабија.

Засад медији различито извјештавају о броју повријеђених у синоћњем потресу у Сирији.

Скај њуз наводи да је више од 100 људи повријеђено у Латакији, а ТВ Ал Хадат преноси да је 470 особа повријеђено у целој Сирији, укључујући подручја под контролом опозиције.

Коча: Најмање шест погинулих, више од 290 повријеђених

Најмање шет особа је погинуло, а 294 особе су повређене у два земљотреса која су синоћ погодила провинцију Хатај, саопштио је турски министар здравља Фахретин Коча.

- Нажалост, њих 18 је у тешком стању - навео је Коча.

Турска управа за ванредне ситуације и природне катастрофе саопштила је да су земљотреси јачине 6,4 и 5,8 степени по Рихтеру погодили синоћ провинцију Хатај и да су за њима услиједила најмање 32 накнадна потреса.

 Земљотрес су се осjетили и у Сирији, Кипру, Грчкој, Египту, Израелу и Либану.

У јучерашњем земљотресу у Сирији је погинуло пет особа у неколико градова, јавиле су арапске ТВ станице.

Како је навела Ал Арабија, четворо људи је погинуло јуче у Сирији у стампеду изазваном паником због потреса у градовима Алепо и Тартус, а још једна жена је изгубила живот у Латакији, преноси Скај њуз Арабија. Неки људи су имали и срчани удар.

Скај њуз Арабија преноси да су људи искакали кроз прозоре из страха да ће бити затрпани под рушевинама, преноси ТАСС.

Засад медији различито извjештавају о броју повређених у јучерашњем потресу у Сирији. Скај њуз наводи да је више од 100 људи повређено у Латакији, а ТВ Ал Хадат преноси да је 470 особа поврijеђено у целој Сирији, укључујући подручја под контролом опозиције.

Према наводима сеизмолога, у питању је био накнадни потрес после разорног земљотреса 6. фебруара у којем је више од 47.000 људи изгубило живот у Сирији и Турској.