latinica  ћирилица
23/02/2023 |  09:21 ⇒ 09:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Градоначелник Пуле забранио концерт фолк музике

Упркос великом интересовању публике, градоначелник Пуле Филип Зоричић забранио је концерт на којем је 25. марта у пулском Дому спортова требало да наступе и познате регионалне звијезде народне музике као што су Ана Бекута и Драган Којић Кеба, са образложењем да "жели да сачува идентитет грађанске, европске и медитеранске Пуле".
Пула (Фото: EPA/ANTONIO BAT) -
Пула (Фото: EPA/ANTONIO BAT)

Поред Бекуте и Којића на концерту је требало да буду и Душко Кулиш и Зорана Мићановић.

Концерт је организовала организација Хиљадарка, која је за то с градском фирмом Пула спорт већ договорила закуп дворане за 25. марта, али када је за то сазнао градоначелник Зоричић - све је отказано, преноси Глас Истре.

- Иако је цијели тим Хиљадарке био јако ентузијастичан за овај концерт, нисмо могли да промијенимо одлуку градоначелника Пуле, господина Филипа Зоричића, који је одлучио да у јавним просторима неће бити турбо фолк музике - рекли су из организације.

Уз посебно жаљење организатора због отказивања, саопштено је да је концерт пребачен у Осијек.

- Одзив на концерт био је феноменалан те први пут видимо да је оволики број људи заинтеросован. До концерта је било више од мјесец дана, а већ је распродано 85 посто улазница. Очигледно је да су људи из Пуле и околине били јако заинтересовани за овај концерт - саопштили су организатори.

Навели су и да сви који су купили улазнице, а продато их је готово 3.000, могу добити поврат новца или да их искористе на концерту у Осијеку.

Зоричић за Глас истре каже да био је јасан и недвосмислен и да се у јавном простору града Пуле и у објектима којима управља Град концерти овакве врсте неће одржавати, као и да, како је рекао, сматра, да ова врста музике не припада поднебљу, духу и менталитету града.

Тврди да је да то једини и искључиви разлог због којег је донио овакву одлуку.

- Пула је тренутно европски хотспот за концерте. Љето у Арени доноси извођаче највишег свјетског ранга као што су Роби Вилијамс, Имеџин Драгонс, Ерос Рамацоти, Флоренс анд Машин...Колико то значи за Пулу као дестинацију, сувишно је рећи - рекао је Зорчић који сматра да град Пула има право да буде селективан у одлучивању који извођачиће наступити у овом граду.