latinica  ћирилица
28/02/2023 |  18:24 ⇒ 01/03/2023 | 18:28 | Аутор: РТРС

Цицовић: Сачувати идентитет народа у Српској и Србији (ВИДЕО)

Наша жеља је да сачувамо идентитет нашег народа, како у Републици Српској, тако и у Србији, рекао је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, на Свечаном пријему поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава у Београду.
Млађан Цицовић - Фото:
Млађан ЦицовићФото:

- И овај девети пријем организујемо са жељом за још више заједничких пројеката Србије и Републике Српске. Са циљем да заједнички његујемо културу, традицију, језик, обичаје - поручио је Цицовић.

Цицовић је подсјетио да је овај дан у којем се слави Република Српска у Србији, започет трибином под насловом "Српска се брани и у Србији", у оквиру које је представљен и зборник радова са претходних 10 трибина у Београду о Републици Српској.

- Ради се о више од стотину прилога 31 угледног српског интелектуалаца - политиколога, правника, историчара, социолога, економиста. Зборник је под насловом "Српска се брани и у Србији: Десет београдских трибина о Републици Српској 2021–2022", а могао је да буде насловљен и "Србија се брани и у Српској", јер су и једна и друга, мање или више непрестано под истим или сличним притисцима Запада - навео је Цицовић.

Свечаном пријему у дому Војске Србије присуствују највиши званичници Републике Српске и Србије, представници дипломатског кора, истакнуте личности из свијета културе, науке, умјетности, привреде и спорта Србије и Српске.