latinica  ћирилица
01/03/2023 |  08:53 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Цвијановићева и Алијев о унапређењу односа и јачању сарадње

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бакуу са предсједником Азербејџана Илхамом Алијевим о унапређењу билатералних односа и јачању сарадње у области енергетике, пољопривреде и туризма.
Жељка Цвијановић и Илхам Алијев (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Жељка Цвијановић и Илхам Алијев (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Цвијановићева и Алијев договорили су и посјету делегације Владе Азербејџана с циљем представљања потенцијала за инвестирање у БиХ, као и припреме за организацију заједничког бизнис форума који је договорен на данашњем састанку, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Цвијановићева је позвала Алијева у прву званичну посјету БиХ.

Она је информисала саговорника да ће, на основу одлуке Предсједништва БиХ, ускоро бити отворена амбасада БиХ у Азербејџану, изразивши наду да ће тиме бити створене нове перспективе за унапређење сарадње.

Цвијановићева је изразила захвалност за помоћ коју је Азербејџан упутио Републици Српској и Федерацији БиХ током поплава и пандемије вируса корона, као и за пројекте који су реализовани уз подршку Фондације "Хејдар Алијев".

Цвијановићева је упознала Алијева о актуелној ситуацији у БиХ, а разговарано је и о глобалним и регионалним политичким, економским и безбједносним приликама, наводи се у саопштењу.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановићева борави у дводневној посјети Азербејџану гдје ће учествовати на Самиту Контакт групе Покрета несврстаних.

У оквиру посјете предвиђени су и састанци са званичницима других земаља који учествују на Самиту у Бакуу, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Цвијановићева на Самиту борави на позив организатора, на основу одлуке Предсједништва БиХ.