latinica  ћирилица
03/03/2023 |  17:31 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Камиони са хуманитарном помоћи из Српске стигли у Турску

Хуманитарна помоћа Републике Српске, коју је обезбиједила Влада и предсједник Републике Српске Милорад Додик за народ Турске послије разорних земљотреса, стигла је данас у Истанбул и уручена је Црвеном полумјесецу Турске, саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.
Помоћ стигла у Турску (Фото: Црвени крст Српске) -
Помоћ стигла у Турску (Фото: Црвени крст Српске)

Хуманитарну помоћ данас су уручили представници Црвеног крста Републике Српске, који су у претходна четири дана предводили конвој од 20 камиона са 430 тона различите помоћи.

Црвени крст Републике Српске имао је велику одговорност да безбједно и ефикасно допреми донацију Владе Републике Српске за народ Турске.

      View this post on Instagram

A post shared by Црвени крст Републике Српске (@crveni_krst_republike_srpske)

Успјешном реализацијом ове акције наставља да се гради и унапређује постојећа одлична сарадњу са Црвеним полумјесецом Турске, али и да се испуњава основна мисија у спречавању и олакшавању људске патње.

Делегацију Црвеног крста Републике Српске, која је предводила хуманитарни конвој, до Истанбула су представљали потпредсједник Црвеног крста Републике Српске Јасмина Букејловић, координатор програма припрема и одговор на катастрофе Гордана Остојић.

Снажни земљотреси погодили су Турску 6. фебруара, а број погинулих премашио је 45.000 људи. Земљотреси су се осјетили и у сусједним земљама, највише у Сирији, у којој је погинуло неколико хиљада људи.