latinica  ћирилица
07/03/2023 |  08:03 | Аутор: СРНА

Коловози влажни, поледица у вишим предјелима

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос одвија по мјестимично влажним коловозима, киша и даље пада на сјеверу, док се поледица може очекивати у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

Возачима се скреће пажња да буду опрезни и због магле која смањује видљивост на појединим дионицама уз ријеку Уну.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Због уклањања објекта и санације клизишта на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, долази до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима гранични прелаз Брод-Дервента-Добој-Каруше, Станић Ријека-ауто-пут-Лакташи и Трамошнице-Обудовац-Бијељина-гранични прелаз Рача. Возачима се савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ је због уклањања одрона и оборених стабала обустављен саобраћај на магистралном путу Србљани–Босанска Крупа. Возачи могу користити алтернативни правац Србљани-Цазин-Љусина-Босанска Крупа.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралном путу Јабланица-Мостар, код ресторана "Здрава вода", као и на улазу у Столац из смјера Мостара, те на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.