latinica  ћирилица
07/03/2023 |  15:03 ⇒ 15:13 | Аутор: РТРС

Додик: Жене незамјењив ослонац и морални покретач

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку свим женама поводом 8. марта, Међународног дана жена.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта - Међународног дана жена и желим вам пуно личних, породичних и професионалних постигнућа - истакао је Додик у честитки.

Предсједник Српске је истакао да је" обиљежавање овог празника прилика да се сви присјетимо дугогодишњих напора на остваривању друштвених, економских и политичких права жена у свијету, а напредак једног друштва се мјери и по томе колико смо женама омогућили да имају своје мјесто у њему".

- Без обзира на датум, увијек требамо одавати признања и указивати поштовање женама за све остварене улоге које имају као незамјењив ослонац и морални покретач друштвених и породичних вриједности - истакао је он.

Додик је нагласио да можемо бити поносни на чињеницу да у Републици Српској све више жена обавља значајне и одговорне функције и активно доприноси друштвеном развоју на посебан начин.

- Институције Републике Српске својим бројним активностима потврђују опредјељење да се и даље стварају бољи услови којима би се положај жена у свим сегментима живота још више афирмисао - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.