latinica  ћирилица
07/03/2023 |  15:58 | Аутор: РТРС

Вишковић: Пружати што већу подршку унапређењу положаја жена

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас свим припадницама љепшег пола 8. март, Међународни дан жена.
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

- У своје лично име и у име Владе Републике Српске, честитам вам Дан жена. На Међународни дан жена, одајемо дужно поштовање женама и њиховој улози у друштву и породици. Ово је прилика да им се захвалимо за то што су и поносне мајке, и раднице, и стуб сваке породице. Одајемо почаст свим женама које свакодневно чине све да би наше друштво било боље - истакао је премијер у честитки.

Вишковић је нагласио да је свакодневно, у свим областима живота, потребно помјерати границе и пружати што већу подршку за унапређење положаја жена у друштву.

Додао је да Влада Републике Српске пружа и да ће и даље пружати подршку даљем развоју институционалних права жена, у свим областима друштвеног дјеловања.

- Вођени тим циљем, у времену иза нас утицали смо на побољшање материјалног положаја вишечланих породица и породиља. И у времену пред нама, истрајно ћемо радити на унапређењу положаја жена, свјесни да је још много посла пред нама. Срећан вам Дан жена - навео је у честитки предсједник Владе Српске.