latinica  ћирилица
08/03/2023 |  11:52 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

У брчанском насељу Грбавица обиљежено 30 година од масакра над 13 српских бораца (ВИДЕО)

У брчанском насељу Грбавица обиљежено је 30 година од масакра над 13 српских бораца који су починили припадници такозване Армије БиХ.
Грбавица - помен - Фото: РТРС
Грбавица - поменФото: РТРС

Парастосу на мјесном гробљу присуствовали су министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, предсједник Борачке организације Српске Радан Остојић, као и представници Срба у извршној и законодавној власти дистрикта, српских удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, те родбина и пријатељи страдалих војника и цивила.

За тај ратни злочин нико није одговарао. Јован Пудић чијем су сину Синиши одсијецали дијелове тијела, разочаран је у правосуђе и институције.

- Људима којима су живима вадили очи, осијецали главе, ломили руке, ноге, ребра, одсијецали дијелове тијела и нису криви, како да кажем сада да је мени држава добра, да се суд добар, не могу никако - рекао је Пудић.

Предсједник БОРС-а Ранко Остојић сматра да је подухват међународне заједнице и руководства Бошњака да се Срби покажу као агресори, а друга два народа као жртве.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да грађани Грбавице носе тежак терет.

- И једну трауму која никада неће престати бити дио наших осјећања. Доласком на овај дан и на ово мјесто и одавање почасти свима желимо да се сјетимо свих њих, да им одамо највећу пажњу и изразимо поштовање и захвалност за несебичну жртву коју су дали - додао је Ђокић.