latinica  ћирилица
09/03/2023 |  11:35 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Пронађен скупоцјени аутомобил који је у фебруару украден у Загребу (ФОТО)

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са припадницима Полицијске управе Бањалука пронашли су у мјесту Бошковићи, код Лакташа мерцедес вриједан 200.000 евра који је у фебруару украден у Загребу.
Пронађен украдени ауто - Фото: Уступљена фотографија
Пронађен украдени аутоФото: Уступљена фотографија

- Скупоцјено возило марке мерцедес-бенз, процијењене вриједности преко 200.000,00 евра, које је у периоду од 11. фебруара 2023. године до 21. фебруара 2023. године отуђено од стране непознатог лица лица или више њих на подручју Загреба у Републици Хрватској - саопштено је из МУП-а Српске.

Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске је путем међународне оперативне полицијске сарадње, запримила захтјев МУП-а Хрватске за предузимање активности на проналску овог возила.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

Интензивном оперативном дјелатношћу и међусобном размјеном релевентних сазнања полицијских службеника МУП-а Српске, Федералне управе полиције, Граничне полиције БиХ, МУП-а Хрватске, те уз оперативну подршку ЕУРОПОЛ-а, утврђено је како је од стране непознатог лица лица или више њих отуђено возило, избјегавањем мјера граничне контроле прокријумчарено из Хрватске у БиХ, те да је од стране најмање два лица сакривено на њима познатој локацији у мјесту Бошковићи, општина Лакташи.

Како наводе из МУП-а, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет и ПУ Бањалука су синоћ 08. марта 2023. године око 21.00 часова у мјесту Бошковићи, општина Лакташи извршили претрес наведених локација и слободе лишили лица М.Ћ. и А.М.

Том приликом је осим украденог мерцедеса привремено одузето и возило "BMW Х5".

Привремено одузето ауто

У току је рад на документовању кривичног дјела тешке крађе, а све активности се предузимају под надзором Окружног јавог тужилаштва у Бањалуци.