latinica  ћирилица
09/03/2023 |  13:24 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Убијен мушкарац на бензинској пумпи у Београду

У пуцњави на бензинској пумпи у Рушњу данас је убијен Ранко Радошевић (55), познат као Ранко Ескобар, који се повезује са људима из подземља.
Полиција Србије (Фото: Танјуг/Димитрије Гол) -
Полиција Србије (Фото: Танјуг/Димитрије Гол)

Радошевић, кога су око 11 часова у Београду изрешетали у црно обучени нападачи са хируршким маскама, наводни је припадник никшићког кримимиљеа и такође наводни блиски сарадник "шкаљараца" и Јована Вукотића, ликвидираног у септембру у Истанбулу.

У медијима се писало и да је повезиван са чланом бежанијског криминалног клана Гораном Мијатовићем, који је убијен у Београду. Према истим информацијама, бавио се и трговином кокаином и сканком. Он је у документу црногорске полиције означен као припадник никшићке криминалне организације под вођством Радомира Бобана Баћовића.

Како Вијести пишу, Радошевићево име се помињало на суђењу пљеваљском наркобосу Дарку Шарићу.

Како су објавили медији у Србији, Радошевић је довођен у везу са кланом Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Био је познат као трговац блиндираним аутомобилима. Једно такво возило пронађено је у гаражи Марка Миљковића, десне руке Вељка Беливука, којима се суди за више убистава и друга тешка кривична дјела.

Очевици убиства на пумпи у Рушњу открили су детаље ликвидације.

- Убица је ушао у кафић на пумпи и право се упутио ка том човјеку. Када му је пришао, подигао је пиштољ, упуцао га једном. Он је пао на под. Потом је кренуо са рафалима. Чуо сам пет, шест пуцњева. Онда је побјегао - рекао је један од очевидаца.

Никшићанин је, док је пио кафу, убијен пред око 20 свједока, а према незваничним сазнањима, убице су у њега испалиле пет метака.

Након пуцњаве нападачи су побјегли, а касније је пронађен запаљен ауто на Петловом брду, за који се сумња да је припадао нападачима.