latinica  ћирилица
10/03/2023 |  09:37 ⇒ 09:38 | Аутор: СРНА

Самит енергетике у Требињу прилика за представљање потенцијала Српске

Самит енергетике "СЕТ Требиње 2023", који ће бити одржан од 22. до 24. марта, је значајан регионални догађаја и прилика да се представе потенцијали енергетског сектора Републике Српске, изјавио је директор "Електрокрајине" Драган Чавић.
Самит енергетике Требиње -
Самит енергетике Требиње

Чавић је истакао да СЕТ представља одличну прилику да бројним еминентним учесницима из земље и иностранства буду представљени потенцијали "Електропривреде Републике Српске" и енергетског сектора Српске.

Ово је прилика, додао је, и за успостављање пословних контаката и сарадње с циљем реализације нових инвестиција и увођења савремених технологија у ову изразито важну привредну област.

- Све се то може само позитивно одразити на пословне процесе `Електропривреде Републике Српске`, посебно на инвестиције у области обновљивих извора енергије у Српској - рекао је Чавић за Срну.

Он је навео да ће представници "Електрокрајине" и овај пут учествовати на СЕТ-у и пружити допринос у реализацији нових идеја и пројеката са заједничким циљем - развоја енергетског сектора Републике Српске.

Самит енергетике биће одржан у организацији "Електропривреде Републике Српске", града Требиња и компаније "СЕТ" Требиње, под покровитељством Владе Републике Српске и Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

За Самит се до сада пријавило више од 460 учесника, а овогодишњи слоган је "Енергетска стабилност западног Балкана".