latinica  ћирилица
12/03/2023 |  14:17 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Жабљак: Група пијаних лица напала припаднике противтерористичке јединице

Група пијаних лица је у једном угоститељском објекту на Жабљаку физички напала припаднике црногорске Противтерористичке јединице који нису били на дужности, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Црне Горе.
Полиција - Фото: РТРС
ПолицијаФото: РТРС

У саопштењу се наводи да су припадници Противтерористичке јединице тренутно на Жабљаку гдје изводе обуку у зимским условима и да је до напада дошло синоћ.

Према до сада узетим изјавама од полицијских службеника, инцидент је почео провокацијом и нападом на полицијског службеника од групе лица која су била у видно алкохолисаном стању.

- Током инцидента пет лица из те групе је задобило лакше повреде - додаје се у саопштењу.

На лице мјеста изашли су припадници Станице полиције Жабљак који су прикупили обавјештења од више лица, а о догађају је упознат тужилац у Основном државном тужилаштву у Пљевљима, по чијем налогу се предузимају даље мјере и радње с циљем утврђивања чињеница и околности овога догађаја.

У саопштењу се додаје да је ријеч о изолованом инциденту будући да Противтерористичка јединица дуги низ година у овом периоду борави на Жабљаку гдје изводи обуку у зимским условима, те је познато да има добре односе са локалним становништвом, што ће и будуће бити случај.

Из МУП-а наводе да ће у даљем поступку, који ће непристрасно спровести Управа полиције, бити утврђена евентуална одговорност полицијских службеника у односу на овај догађај.

О догађају је упозната и Унутрашња контрола полиције Министарства унутрашњих послова.