latinica  ћирилица
13/03/2023 |  09:10 ⇒ 09:12 | Аутор: СРНА

Вишеград представио туристичку понуду на сајму у Бањалуци

Туристичка организација Вишеград успјешно се представила на Међународном сајму туризма у Бањалуци, рекао је Срни директор ове организације Марко Божић.
Вишеград - Фото: РТРС
ВишеградФото: РТРС

- Имали смо контакт са власницима туристичких агенција, гдје смо представили нашу понуду, с циљем да и ове године шаљу индидивидуалне туристе и туристичке групе у посјету Вишеграду. Успостављен је контакт са неколико инфлуенсера из БиХ и Србије који ће снимати репортаже о Вишеграду - навео је Божић.

Он је рекао да је Туристичка организација Вишеград у контакту са још неколико туристичких организација из Србије и Црне Горе у вези са сарадњом и размјеном искустава у организацији манифестација и туристичке промоције.

- Боравак на сајму нам је дао прилику да причамо и са представницима Владе Републике Српске о двије важне теме за развој туризма, а то су интегрисани гранични прелаз Котроман и проблеми у вези са ускотрачном пругом од Вишеграда до Мокре Горе - навео је Божић.

Божић је подсјетио да је Туристичка организација Републике Српске потписала споразум са Туристичком организацијом Златибор, а резултат протокола је да ће грађани Републике Српске у одабраним објектима на Златибору имати 10 до 20 одсто попуста на услуге смјештаја.

Трећи међународни сајам туризма, који је затворен јуче у Бањалуци, окупио је 100 излагача и више од 300 учесника.