latinica  ћирилица
13/03/2023 |  09:34 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

НСРС у уторак о нацрту закона о измјенама и допунама Кривичног законика

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра приједлог програма рада парламента за ову годину и Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Посланици ће на редовној сједници разматрати избор потпредсједника Народне скупштине Републике Српске.

Биће разматран и Приједлог закона о посебном Регистру лица правоснажно осуђених за кривично дјело сексуалне злоупотребе и искориштавање дјеце, најављено је из Народне скупштине Републике Српске.

По хитном поступку биће разматрани Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Фонду за развој и запошљавање Републике Српске, Приједлог закона о граду Прњавор, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске.

На дневном реду је и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција Републике Српске, те консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за првих шест мјесеци 2022. године.

Народна скупштина разматраће извјештај о раду Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2021. годину, те приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику Српске за ову годину, као и посебан извјештај Омбудсмана за дјецу - право дјетета које се налази у стању социјалне потребе на смјештај у установу.

На дневном реду је и информација о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих током прошле године.

Као прва тачка дневног реда требало би да буду разматрана посланичка питања и одговори "Актуелни час".

Сједница је заказана за 10.00 часова.