latinica  ћирилица
13/03/2023 |  09:36 ⇒ 13:03 | Аутор: СРНА

Игре на срећу у прва два мјесеца донијеле приход већи 33 одсто

Републичка управа за игре на срећу је у прва два мјесеца ове године забиљежила је рекордно прикупљање прихода од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара и пореза на добитке од игара на срећу који су за 33 одсто већи у односу на исти период прошле године, саопштено је из ове управе.
Републичка управа за игре на срећу - Фото: СРНА
Републичка управа за игре на срећуФото: СРНА

У саопштењу се наводи да је укупан приход остварен од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара и пореза на добитке од игара на срећу у 2022. години износио 94.165.049 КМ и био је за 25.914.643 КМ или за 38 одсто већи у односу на 2021. годину, односно за чак 93 одсто већи у односу на 2020. годину.

- У 2022. години Комисија за спровођење поступка за уништавање одузетих предмета Републичке управе за игре на срећу уништила је 359 предмета коришћених за нелегално приређивање игара на срећу у Републици Српској, што је највећи број уништених предмета у једној години по основу правоснажних рјешења - наводи се у саопштењу.

Предмети су били привремено одузети приликом инспекцијских надзора, због почињених прекршаја из Закона о играма на срећу, а у случајевима за које је прописано изрицање заштитне мјере одузимање предмета.

- Након окончавања прекршајних поступака, односно на основу правоснажних прекршајних налога или на основу рјешења надлежних судова на основу којих је наређено трајно одузимање и уништвање наведених предмета, Републичка управа за игре на срећу је приступила њиховом уништавању - истиче се у саопштењу.

Репубичка управа за игре на срећу и у наредном периоду наставља са интензивним радом с циљем унапређења система игара на срећу, те надзора и развоја обима пословања у законским оквирима, а што ће неминовно резултирати повећањем буџетских прихода и смањењу сиве економије у Републици Српској.