latinica  ћирилица
13/03/2023 |  12:10 ⇒ 13:43 | Аутор: СРНА

Шпирић: Опозиција и Шмит на истом задатку дестабилизације Републике Српске

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић оцијенио је да изјаве представника опозиције из Републике Српске свакодневно потврђују да су они на истом задатку као и Кристијан Шмит, који призива финансијски слом и дестабилизацију Републике Српске.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

- Шмит позива да се заустави финансирање развојних пројеката у Републици Српској, а опозиција истовремено позива на протесте како би се укинули приходи од акциза и ПДВ-а. Они Републику Српску доживљавају као џак за бокс па једни ударају извана, а други изнутра - указао је Шпирић у изјави Срни.

Према његовим ријечима, ово је само доказ да опозиција у Републици Српској нема никакву визију осим што у корак прати своје међународне покровитеље, а њихов једини програм је рушење власти са предсједником Републике Милорадом Додиком на челу.

- Довољно нам говори то што нисмо чули опозиционе политичаре да су се побунили против Шмитових најава да оспори финансирање развојних пројеката. Република Српска преживјела је и веће нападе и јаче непријатеље, јер она је оквир за опстанак свих, па и те исте опозиције која није у стању да ријеши ни своје унутрашње проблеме - закључио је Шпирић.