latinica  ћирилица
13/03/2023 |  12:16 | Аутор: Агенције

Медведев у осмини финала Индијан Велса (ВИДЕО)

Руски тенисер Данил Медведев надиграо је Бјелоруса Иљу Ивашку са 2:1 (6:2, 3:6, 6:1) и пласирао се у четврто коло мастерса у Индијан Велсу. У борби за пласман у четвртфинале Медведев ће се надметати са Александером Зверевим.
Данил Медведев (Фото: EPA-EFE/RAY ACEVEDO) -
Данил Медведев (Фото: EPA-EFE/RAY ACEVEDO)

Тренутно шести тенисер на свијету надиграо је Иљу Ивашку, који је 85. на листи, послије сат и 46 минута игре.

Медведев је поново имао притужбе да подлога терена није добра и жалио се судији да је превише спора.

Можда му је и због тога у другом сету опала концентрација, па је Бјелорусу дозволио брејк и чак изгубио сет, али се у трећем сету вратио у меч и готово рутински дошао до пласмана у осмину финала турнира.

Медведев ће се за пласман у четвртфинале надметати са Александером Зверевим који је елиминисао Емила Русовуорија са 2:1 (7:5, 1:6, 7:5) послије два сата и 42 минута велике борбе на терену.

- Мислим да ће наш меч бити пун надигравања. Да видимо. Биће занимљиво. Надам се да ћу побиједити Зверева, вјерујем да ћу играти добар тенис - рекао је Медведев, преноси званични сајт АТП-а.

Руски тенисер је истакао да је увјерен да ће се Зверев вратити у форму послије опоравка од тешке повреде. Њемачки тенисер је прошлу сезону завршио у јуну, пошто је покидао лигаменте у полуфиналу Ролан Гароса на мечу са Рафаелом Надалом.

- Зверев је неко ко је био један од најбољих играча на Туру, био је близу првог мјеста на АТП листи, почео је да игра све боље и боље на гренд слемовима. Његова повреда је била несрећна, али сигуран сам да ће се вратити - закључио је Медведев.

И други тенисер Русије Андреј Рубљов надиграо је Француза Игоа Имбера са 2:0 (7:5, 6:3) и састаће се са Камерон Норијем у осмини финала.