latinica  ћирилица
13/03/2023 |  13:23 ⇒ 13:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Полиција у Загребу идентификовала човjека који је Индијца вријеђао на расној основи

Загребачка полиција саопштила је данас да је идентификовала, али да још увијек трага за мушкарцем који је, како је објављено на друштвеним мрежама, упутио расистичке увреде достављачу из Индије.
Полиција - Фото: РТРС
ПолицијаФото: РТРС

- Увидом у јавно објављене снимке, наведени догађај би се могао квалификовати као кривично дјело јавно подстицање на насиље и мржњу - наводи се у саопштењу.

За то дјело предвиђена је казна до три године затвора.

У полицији наводе да су одмах по сазнању о објављеним снимцима, на којима је видљиво вријеђање страних држављана, започели криминалистичко истраживање са циљем прикупљања свих релевантних чињеница и откривања особе са снимака.

Оперативним радом врло брзо је утврђен идентитет мушкараца који се доводи у везу с овим догађајем те су у току мјере интензивног трагања за њим, а с подручја је Полицијске управе загребачке.

Полиција је позвала грађане који имају било каква сазнања о овом мушкарцу да им се јаве.

Снимак мушкарца који у Загребу вријеђа достављача поријеклом из Индије, објављен у недјељу, изазвао је бројне негативне реакције.

Аутор снимка достављача пита одакле је, а када је добио одговор, узвратио му је ријечима: "Одлази кући, ово није твоја земља", након чега га је опсовао и поручио му да се врати у Индију.