latinica  ћирилица
13/03/2023 |  13:35 ⇒ 13:36 | Аутор: РТС

Петковић: Приштина покушава да спаси припадника тзв.КБС који је пуцао на српску дjецу

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је адвокат кога је ангажовала Канцеларија поднио захтјев да се покушај убиства српске дјеце у Готовуши на Бадњи дан преквалификује у покушај тешког убиства, као и да ће епилог бити познат на новом рочишту заказаном за 16. март, а да ће о читавом случају бити обавијештени и међународни представници.
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Петковић је на свом Твитер налогу написао да се адвокат одлучио за тако нешто јер је тужилац из Урошеваца покушај убиства Стефана и Милоша Стојановића у Готовуши квалификовао као "изазивање опште опасности уз употребу оружја", као да је, каже Петковић, припадник тзв. КБС Азем Куртај пуцао у ваздух, а не тешко повриједио Стефана и Милоша.

 

- Забрињава да се за овакву квалификацију дјела у пракси не изриче ефективна казна затвора, већ условна осуда с новчаном казном. Очигледна је намјера Приштине да спаси припадника КБС затвора, иако је ријеч о човјеку који је пуцао у српску дјецу док су носила Бадњак с намјером да их убије - написао је Петковић.