latinica  ћирилица
13/03/2023 |  13:47 ⇒ 14:59 | Аутор: СРНА

Вулић: С обзиром на ратну прошлост, Мехмедовићеве политичке идеје не разликују се од Хитлерових

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је Шемсудин Мехмедовић, с обзиром на његову ратну прошлост и сарадњу са муџахединима, посљедња особа која би требала било кога да упоређује са Адолфом Хитлером, а поготово Милорада Додика и Александра Вучића.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Да има бар мало образа, части и морала Мехмедовић би требало до краја живота да се завуче у мишију рупу и не излази на свјетлост дана с обзиром да је он један од креатора идеје да се сарајевској основној школи додјели име бруталног фашистичког злочинца и Хитлеровог војника Мустафе Бусулаџића што је изазвало шок и невјерицу код свих жртава нацизма.

Тај исти Мехмедовић био је и најпожељнији одборник на вјенчањима припадника злогласног одреда 'Ел Муџахид' и Бошњакиња на подручју Тешња, обезбјеђујући им на тај начин држављанство БиХ. Тадашњи командир Полицијске станице у Тешњу, као службено лице - одборник у Скупштини општине, склапањем бракова, легализовао је боравак муџахедина у БиХ и учешће у рату. А сви знамо да су припадници овог одреда починили најсвирепије злочине над српским војницима и цивилима на Возући и Озрену, као и над Хрватима у Средњој Босни - рекла је Вулићева за Срну.

Реагујући на скандалозну изјаву Мехмедовића у којој је предсједнике Републике Српске и Републике Србије Милорада Додика и Александра Вучића упоредио са Хитлером, Вулићева је рекла за Срну да се на основу ових чињеница јасно види ко је тај из нашег окружења ко слиједи и подсјећа на Хитлера.

- То је управо Мехмедовић чије се политичке идеје очигледно не разликују од Хитлерових, што је на дјелу и показао. Ни стида, ни срама, а ни поштовања код човјека сиједе косе на глави. Ако је већ од своје пакости и злонамјерности потпуно ослијепио, онда бар нека научи основна правила лијепог понашања - да уважава друге, као што то раде Додик и Вучић - истакла је Вулићева.