latinica  ћирилица
13/03/2023 |  13:56 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Блажевићу норма за Европско јуниорско првенство

​Пливач бањалучког Борца Борис Блажевић, из Бањалуке, остварио је Б норму за Европско јуниорско првенство.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Пливач са непуних 17 година успио се пласирати на Европско јуниорско првенство у дисциплини 200 метара делфин са резултатом 2:11.11 који је остварио на Међународном пливачком митингу Дубрава Загреб Опен.

Важећа норма у овој дисциплини је 2:11,16. Блажевић је прва пливач из Републике Српске који је испунио норму за предстојеће Европско јуниорско првенство које ће се од 4. до 9. јула одржати у Београду. Бањалучки пливач добио је признање на 68. Избору десет најбољих спортиста Републике Српске и уврштен у 10 најперспективнијих младих спортиста.

- Наш најбољи пливач Ади Мешетовић освојио је бронзану медаљу у дисциплини 50 м слободно, са резултатом 23:17 -наведено је из клуба. 

На овом такмичењу наступило је 424 такмичара из 43 клуба и пет држава, које је уврштено у Календар ФИНА и квалификационо је за Свјетско првенство у Фукуоки ове године.

Осим споменутих пливача, црвено-плаве боје Борца бранили су Софија Врањеш, Алексеј Видовић, Алекса Ђукановић и Реља Граховац, који су у већини дисциплина испливали своје личне рекорде.