latinica  ћирилица
13/03/2023 |  14:43 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Погледајте какво нас вријеме очекује у наредним данима

У Републици Српској сутра се очекује постепено наоблачење и до петка, ће бити промјенљиво и хладније вријеме, претежно са кишом, а у вишим предјелима са снијегом, прогноза је Републичког хидрометеорлолошког завода.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Сутра ће бити топло и вјетровито, уз постепено наоблачење - послије подне и увече са кишом на југу и западу, док су локално могући јачи пљускови и непогоде.

Минимална температура ваздуха износиће од четири до девет, у вишим предјелима од нула, а максимална од 15 до 23 степена Целзијусова.

Дуваће јак, на југу и западу олујни вјетар јужних смјерова.

Током ноћи на сриједу падавине ће се полако ширити ка истоку.

У сриједу, 15. марта, у већини предјела биће облачно са падавинама, претежно са кишом, док се уз пад температуре у вишим предјелима очекује снијег.

Минимална температура износиће од два до шест, у вишим предјелима од нула, а максимална од осам до 12 степени Целзијусових.

У четвртак, 16. марта, биће облачно са падавинама - кишом или сусњежицом у нижим, те слабим снијегом у вишим предјелима.

Послије подне и увече услиједиће постепени престанак падавина, у западним и јужним крајевима сунчани периоди.

Минимална температура износиће од минус два до три, у вишим предјелима од минус шест, а максимална од седам до 11 степени Целзијусових.

Од петка, 17. марта, биће све топлије, претежно сунчано и вјетровито вријеме, уз промјенљиву облачност.

Минимална температура износиће од минус један до три, у вишим предјелима од минус пет, а максимална од седам до 14 степени Целзијусових.