latinica  ћирилица
13/03/2023 |  15:03 ⇒ 15:03 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Мехмедовић пласира страшне лажи и шири мржњу

Делегат српског народа у Дому народа парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла да се здрав поглед на прошлост и садашњост не може градити уколико се годинама ствара на конструкцијама о сопственој прошлости, што доказује и случај посланика СДА у Представничком дому Шемсудина Мехмедовића који пласира страшне лажи и шири мржњу поредећи предсједнике Српске и Србије Милорада Додика и Александра Вучића са Хитлером.
Снежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Снежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Бурсаћева је напоменула да се Мехмедовић није "погубио", већ се приказао у свом правом свјетлу – као неук, необразован, али мржњом задојен.

- Мехмедовић, оптерећен ставовима који немају упориште у реалности, губитком власти и моћи, а посебно тамним мрљама из прошлости, очито се изгубио и почео да повезује неповезиво. Он без устезања пласира страшне лажи и шири мржњу - оцијенила је Бурсаћева у изјави за Срну.

Она је рекла да је Мехмедовић врло инспирисан за говор мржње који се тешко може упоредити са било чим виђеним на прилично затрованом медијском простору.

- Није риједак случај да када људи изгубе контакт са реалношћу, умјесто по адекватну помоћ оду на друштвене мреже и тамо пишу којешта, али јесте преседан да их преносе одређени медији са вјероватном идејом да његово писаније произведе одређени ефекат - напоменула је Бурсаћева.

Она је упитала који то ефекат желе Мехмедовић и слични када повезују Вучића и Додика са Хитлером, када оптужује Србију да је инспирисала Хитлера и да је повела и водила један свјетски и четири балканска рата у 20. вијеку.

- Зар немоћ у проналаску политичких и правних аргумената по питању државне имовине може да наведе некога да ово изговара за Србију и лидере српског народа, и да овако искривљује историјске чињенице - упитала је она.

Бурсаћева је оцијенила да су Мехмедовићу сви освајачи земље одреда мили и драги, па не може да опрости Србима и Србији што су се борили и изборили за ослобођење свог народа и државе.

Она је истакла да Срби и Србија управо због Мехмедовића и њему сличних немају намјеру да одустану од Републике Српске, њене имовине и надлежности.