latinica  ћирилица
13/03/2023 |  15:11 ⇒ 15:13 | Аутор: СРНА

Којић: Провокативне и небулозне поруке Шемсудина Мехмедовића

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милорад Којић изјавио је да су небулозне и провокативне поруке посланика СДА у Представничком дому Шемсудина Мехмедовића у којима предсједнике Српске и Србије Милорада Додика и Александра Вучића пореди са Хитлером, посебно имајући у виду огромна страдања српског народа у Другом свјетском рату од Хитлерових фашиста.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

- Његова изјава је искривљивање историјских чињеница, јер је дио Хитлерових структура била Ханџар дивизија у којој су били Муслимани, Мехмедовићеви сународници - рекао је Којић, оцијенивши да Мехмедовић покушава пребацити одговорност на руководство Републике Српске и Србије и на српски народ.

Којић је нагласио да у виду треба имати и Мехмедовићеву улогу у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату.

- Он је био у веома блиским односима, за шта постоје и одређени извјештаји о почињеном кривичном дјелу, који су достављени надлежним тужилаштвима, а односе на злочине који су чинили припадници одреда "Ел Муџахедин" на озренском ратишту - рекао је Којић за Срну.

Којић је поручио да је Мехмедовић посљедња особа која на такав начин има право да пише и износи неистине и прави лошу атмосферу.