latinica  ћирилица
13/03/2023 |  15:20 ⇒ 17:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Познате личности прошетале у гламурозним тоалетама на додјели Оскара

Гламур на додјели Оскара био је исти као и увијек, а тепих је умјесто црвене био у шампањац боји, пише Би-Би-Си.
Оскар (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Оскар (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Глумица Кејт Бланшет, која је осми пут номинована за најбољу филмску награду, носила је елегантну плаву хаљину са траком коју су направиле избјеглице као дио иницијативе Агенције Уједињених нација за избјеглице.

Глумица Мишел Јео стигла је у Диор хаљини са бијелим ресама са дијамантима, док је глумица Мишел Вилијамс носила украшену бијелу Шанел хаљину са прозирним преклопом прошараном кристалима.

Лејди Гага која је у току вечери извела пјесму "Hold my hand" стигла је у црној Версаће хаљини са прозирним корсетом.

Ријана, која је такође пјевала на церемонији, изводећи пјесму "Lift me up" носила је хаљину од кожних каишева и тила.

Ирска звијезда Пол Мескал дочарао је атмосферу из 1970-их са својим бијелим Гучи смокингом и панталонама, док је глумица Џејми Ли Кертис блистала у Долче Габана хаљини украшеној кристалима и шљокицама.

Анђела Басет, номинована за најбољу споредну глумицу за улогу краљице Рамонде у филму Црни пантер: Ваканда заувијек, била је обучена у краљевску нијансу љубичасте.

Двејн Џонсон носио је блиједо ружичасти смокинг, а рекао је да су му ћерке помогле да изабере одјећу.

Глумица Хале Бери носила је бијелу сатенску хаљуну Тамаре Ралф са украсом од розе злата, а Џенифер Конели - Луј Витон хаљину црне боје са блиставом структуром око врата.

      View this post on Instagram

A post shared by Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Одлуку о промјени црвеног тепиха послије 62 године донио је креативни консултант, који је објаснио да ће тепих у "шампањац" боји помоћи да се лакше "пређе са дневних долазака на елегантну вечерњу поставку".

Осврћући се на прошлогодишњи шамар Вила Смита, водитељ вечери Џими Кимел је шаљиво је рекао: "Мислим да одлука да идемо на тепих са шампањцем, а не на црвени, показује колико смо увјерени да неће бити проливене крви".