latinica  ћирилица
13/03/2023 |  16:55 ⇒ 14/03/2023 | 13:59 | Аутор: РТРС

СВЕ У ИСТО ВРИЈЕМЕ - Добитник седам Оскара у петак премијерно на РТРС-у

РТРС ће у петак у 21.10 премијерно приказати најбољи филм 95. додјеле Оскара, научно-фантастичну комичну драму "Све у исто вријеме".
Све у исто вријеме - ПРЕМИЈЕРНО НА РТРС -
Све у исто вријеме - ПРЕМИЈЕРНО НА РТРС

Необична научно-фантастична комедија апсурда, о кинеско-америчкој породици која проблеме рјешава у више димензија, добила је Оскаре за најбољи филм, режију - награђени су Данијел Кван и Данијел Шејнерт, оригинални сценарио, монтажу и за три глумачка перформанса.

Филм је заслужан и за чињеницу да је први пут азијска глумица номинована и награђена Оскаром у категорији најбоље главне глумице. Мишел Јео, поријеклом из Малезије, понијела је ту титулу.

Радња филма подијељена је у три цјелине, чији наслови заједно креирају име филма. Дисфункционална породица кинеских имиграната води праоницу веша у Америци. Евелин Кван Ванг с мужем Вајмондом и кћерком Џој, живи у хаотичној свакодневици, испуњеној незадовољним клијентима, захтјевима дементног оца и кћерке која се изјашњава као лезбејка.

Једног дана породица одлази у Пореску управу, гдје промућурна и за свој предани рад награђивана службеница Дирдри Бубирдри, коју игра изврсна Џејми Ли Кертис, примјећује да је Евелин купила апарат за караоке и незаконито га пријавила као пословни трошак. Разговор протиче у потом откривеној могућности, у коју ју је увео њен супруг - да уз помоћ апликације и слушалица, путује кроз метаверзуме у којима може бити мајка, глумица и ратница.

Велики успјех филма крије се у чињеници да његова прича проговара о породици, америчком сну и улози мајке у капиталистичком друштву. Жене данас жонглирају између посла, породичних обавеза и захтјевног мајчинства због чега су им, да би све то постигле, потребне супермоћи.

Филм "Све у исто вријеме", незаборавно је филмско искуство којег ћете се дуго сјећати, након што видите на који начин је ова прича реализована.

"Све у исто вријеме", погледајте премијерно на РТРС-у у петак у 21.10 час.