latinica  ћирилица
13/03/2023 |  17:13 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Чланови Предсједништва БиХ са премијером Словеније: Будућност БиХ у ЕУ

Чланови Предсједништва БиХ разговарали су данас у Сарајеву са премијером Словеније Робертом Голобом и том приликом је истакнуто да је додјела кандидатског статуса важна прекретница на путу БиХ ка ЕУ, те да то представља позитиван сигнал и јасну поруку да је будућност земље у ЕУ.
Чланови Предсједништва БиХ са премијером Словеније - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Чланови Предсједништва БиХ са премијером СловенијеФото: www.predsjednistvobih.ba

Саговорници су истакли да су економски односи и трговинска размјена двије земље добри, али да постоје могућности за њихово унапређење, саопштено је из Предсједништва БиХ.

На састанку је изражено задовољство посјетом премијера Словеније, те је констатовано да су билатерални односи традиционално врло добри и пријатељски и да су обје земље посвећене њиховом унапређењу и јачању.

Чланови Предсједништва БиХ захвалили су Словенији за континуирану и активну подршку и помоћ БиХ на европском путу, а посебно на залагању за додјелу кандидатског статуса за чланство у Европској унији.

Голоб је рекао да је БиХ кандидатским статусом добила врло јасну поруку да БиХ има европску будућност.

Он је истакао да се Словенија, као искрени пријатељ БиХ, активно залагала за додјелу кандидатског статуса БиХ, те да је спремна БиХ пружити сву потребну стручну и техничку помоћ на њеном европском путу.