latinica  ћирилица
13/03/2023 |  17:17 ⇒ 17:52 | Аутор: СРНА

Селак: Гнусна увреда за српски народ, Мехмедовић нарушава међунационалне односе

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак оцијенио је да посланик СДА у Парламентарној скупштини БиХ Шемсудин Мехмедовић нарушава ионако крхке међунационалне односе у БиХ посљедњом изјавом или боље речено хистеричним вапајем у којем предсједнике Српске и Србије, Милорада Додика и Александра Вучића, пореди са Хитлером.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

- Упоређивати предсједнике Србије и Српске са највећим крвником 20. вијека Хитлером, иако смо навикли на овакав политички наратив из Сарајева, је гнусна увреда за цијели српски народ који се поносно борио, организован у два ослободилачка покрета против фашизма, нацизма и усташтва - рекао Селак Срни.

Он је навео да је дозивање америчког Конгреса и британског Парламента наставак несамосталне и сервилне бошњачке политике која је одувијек увлачила страни фактор у БиХ, као што то ради и посланик СДА Шемсудин Мехмедовић позивајући војне снаге да уђу у Брчко.

- Република Српска никада неће дозволити да било какве формације уђу у Брчко, јер је оно кондоминијум на који Српска полаже право. Умјесто мрзилачке реторике која БиХ само разграђује, потребни су нам помиријући тонови и искрене намјере за постизањем консензуса -  закључио је Селак.