latinica  ћирилица
13/03/2023 |  21:25 ⇒ 14/03/2023 | 13:38 | Аутор: РТРС

Додик: Вјера српског народа, већа је од свих изазова

Срби не смију насјести ни на какво братство и јединство које га је "дебело коштало" и градња Српског Сарајева била је најбоља могућа одлука, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свечаној сједници у Источном Сарајеву поводом обиљежавања 30 година од доношења Статутарне одлуке о организацији Српског Града Сарајева.
Источно Сарајево-признање предсједнику Српске - Фото:
Источно Сарајево-признање предсједнику СрпскеФото:

- Влада Српске је од 2006. године до данас у инфраструктуру овог града уложила више од 350 милиона КМ и 200 милиона кроз подршку стамбеној изградњи путем Инвестиционо развојне банке.  Изграђена је болница, пут према Јахорини, тунел Стамболчић, а задовољан сам подршком коју Србија пружа и Источном Сарајеву и цијелој Републици Српској - нагласио је Додик.

Додик је подсјетио да свака општина у Републици Српској треба да се захвали предсједнику Србије Александру Вучићу, јер је путем донације у свакој општини обезбиједио средства за неки од важних објеката.

- Ми гледамо у Србију. Понекад ми се чини да више волимо Србију него сами себе - рекао је Додик.

Додик је поручио да су Источно Сарајево има велике изазове и да се може закључити да је Срба у ФБиХ све мање, а муслимана у Источном Сарајеву све више, те да треба осмислити начин на који ће овакво стање бити одрживо с обзиром на то да за Србе нема слободе тамо гдје нису већина.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

- Побијени смо гдје нисмо имали државу, као што је случај био у Јасеновцу и на другим мјестима. Побијени смо и истјерани одавде, а данас у Сарајеву причају како су толерантни - подсјетио је Додик.

Он је нагласио да оно што су Срби добили Дејтонским споразумом нико не може одузети по цијену да не буду у БиХ, као и да не постоји идеја о БиХ како је промовишу у Сарајеву.

- Она само има шансу да успије као дејтонска, састављена од два ентиета и три конститутивна народа - рекао је Додик.

Предсједнику Српске  уручено и специјално признање за допринос развоју града – Грб Града, а он је градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу поручио да у наредне три године град може рачунати на још 100 милиона КМ улагања у вриједне пројекте.