latinica  ћирилица
14/03/2023 |  06:53 ⇒ 10:12 | Аутор: РТРС

НСРС о измјенама и допунама Кривичног законика

Народна скупштина Републике Српске разматраће данас Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика.
НСРС (Фото: Б. Здриња) -
НСРС (Фото: Б. Здриња)

Нацртом закона, између осталог, клевета ће бити кривично дјело, а предвиђене су новчане казне.

На дневном реду је избор судија Уставног суда Српске и недостајућих министара у Влади Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић предложио је да се Данијел Егић изабере за министра рада и борачко-инвалидске заштите, Селма Чабрић за министра породице, омладине и спорта, те Денис Шулић за министра трговине и туризма Републике Српске.

Нови министри ће положити свечану заклетву у Народној скупштини, као и нови народни посланици Зоран Кокановић /СП/ и Томица Стојановић /СДС/.

На захтјев Владе Републике Српске, са предложеног дневног реда повучен је консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за првих шест мјесеци прошле године.

Колегијум НСРС је на захтјев СДС-а избор потпредсједника Народне скупштине Републике Српске са друге тачке предложеног дневног реда помјерио на претпосљедњу.

На предложеном дневном реду налазе се и Приједлог програма рада Народне скупштине Републике Српске за ову годину, као и Приједлог закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, по хитном поступку, те Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.

Међу предложеним тачкама дневног реда налази се и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Фонду за развој и запошљавање Републике Српске, по хитном поступку, те Приједлог закона о граду Прњавор, по хитном поступку.

Сједница Народне скупштине заказана је за 10.00 часова, уз пренос на РТРС плусу и нашем порталу.