latinica  ћирилица
14/03/2023 |  07:14 ⇒ 07:16 | Аутор: РТС

Скромно Богдановићево издање у поразу Атланте од Минесоте

Кошаркаши Минесоте тимбервулс савладали су на гостовању Атланту хокс 136:115. Српски кошаркаш Богдан Богдановић имао је скромно издање у поразу свог тима, постигавши само два поена.
Богдан Богдановић (Фото: илустрација/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS) -
Богдан Богдановић (Фото: илустрација/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS)

Атланта је уписала 35. пораз у сезони, док Минесота након овог меча има исти број побједа у НБА лиги.

Минесота је боље почела меч, а питање побједника назирало се већ на крају првог полувремена, гости су имали 24 поена предности 76:52.

Покушај Атланте да помрси рачуне Минесоти догодио се средином посљедње четвртине, када су смањили разлику на 13 поена, 113:100.

Међутим, није било већих осцилација у игри гостију, те су убрзо поново отишли на 20 поена разлике и рутински окончали овај дуел.

Побједа је оставила Минесоту у игри за мјесто међу шест најбољих екипа Западне конференције, односно директан пут у осмину финала, чиме би играчи добили нешто дужи одмор уочи плеј-офа.

Бодановић је прије пар дана због повреде пропустио меч против Бостона, а за дуел са Минесотом био је неизвјестан, међутим ипак је уписао 20 минута на паркету.

Његов учинак у поразу домаћег тима су два поена, две асистенције и један скок. Имао је један успјешан шут од осам покушаја из игре и при шуту за три поена 0/4.

Најефикаснији играч утакмице био је Трае Јанг са 41. поеном, уз седам асистенција и шест скокова.

У побједничком тиму расположен је био Ентони Едвардс, утакмицу је завршио са 32 поена, осам скокова и пет асистенција, а одличну партију пружио је и Kајл Андерсон уз трипл-дабл учинак са 14 поена, 12 асистенција и 10 скокова.

У наредном мечу Минесота дочекује Бостон, док Атланта игра против Голден Стејт вориорса.