latinica  ћирилица
14/03/2023 |  08:25 ⇒ 09:42 | Аутор: РТРС

Марић: "Дани фудбала Српске" прворазредни спортски и културни догађај (ВИДЕО)

У уторак, 21. марта у Банском двору у Бањалуци ће бити одржана манифестација "Дан фудбала Републике Српске".
Томо Марић и Огњен Ваљић - Фото: РТРС
Томо Марић и Огњен ВаљићФото: РТРС

"Дан фудбала Српске" је скуп који афирмише фудбалску игру, великане овога спорта и његује успомену на наше најуспјешније фудбалере, тренере, судије и спортске раднике.

Са ове манифестације су претходних година извјештавали и најпознатији свјетски листови попут Њујорк тајмса.

Tомо Марић, идејни творац манифестације "Дан фудбала Републике Српске", новинар и публициста, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије, рекао је да је ова манифестација временом постала прворазредни, не само спортски, него и културни догађај који може да служи на понос Републици Српској и народу који живи у њој.

- Прича са "Дана фудбала Српске", људи који су награђивани свих ових година за допринос фудбалу, обишла је готово цијели свијет. У посљедње вријеме за допринос афирмацији фудбала у Српској а и шире, треба да захвалимо плејади младих људи на одговорним руководећим мјестима, на челу са Вицом Зељковићем, предсједником Фудбалског савеза БиХ и Српске - истакао је Марић.

Огњен Ваљић, генерални секретар Фудбалског савеза Српске, навео је да је посебно поносан на несебичну подршку пријатеља из Фудбалског савеза Србије, који годинама у Бањалуку шаљу највећа фудбалска имена на овим просторима како би увеличали манифестацију "Дан фудбала Републике Српске".