latinica  ћирилица
14/03/2023 |  11:50 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

Полиција у Требињу истражује случај откривене торбе са дрогом

Полиција предузима истражне мјере и радње на разрјешењу случаја недавно откривене торбе са 22 килограма марихуане у селу Месари код Требиња и још не може подијелити више информација, рекао је данас начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета.
Лакета са сарадницима на конференцији за новинаре - Фото: СРНА
Лакета са сарадницима на конференцији за новинареФото: СРНА

Лакета је рекао новинарима да се истрага спроводи под надзором Окружног јавног тужилашта у Требињу и да ће више информација саопштити чим се стекну услови.

Лакета је навео да се истражне радње предузимају и у случају паљевине угоститељског објекта "Кафаница" у Билећи, те да још не може рећи да је расвијетљено кривично дјело.

Он је на конференцији за новинаре о раду Полицијске управе навео да је у фебруару смањен број нарушавања јавног реда и мира, те стање безбједности оцијенио задовољавајућим.

Лакета је рекао да је забрињавајући податак да је у прошлом мјесецу двоје лица погинуло у саобраћајним несрећама, те упутио апел на поштовање саобраћајних прописа.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Требиње Миодраг Јанковић рекао је новинарима да је у фебруару евидентирано 15 нарушавања јавног реда и мира, што је мање за два прекршаја у односу на исти мјесец претходне године.

Он је навео да је у фебруару евидентирано 25 саобраћајних незгода, три више у односу на исти период прошле године. "На подручју Полицијске управе укупно је евидентирано 1.400 прекршаја из области безбједности саобраћаја, а из саобраћаја је искључено 116 возача", рекао је Јанковић.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Требиње Велибор Вукоје рекао је новинарима да је у прошлом мјесецу забиљежено 19 кривичних дјела, а коефицијент укупне расвијетљености износи 94,7 одсто.