latinica  ћирилица
14/03/2023 |  14:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Милојевић: Ако приступ буде прави, неће бити проблема против Радничког

Тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић изјавио је данас да вјерује у пласман свог тима у четвртфинале Купа Србије.
Милош Милојевић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Милош Милојевић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Црвена звезда ће сутра од 15 часова гостовати Радничком у Сремској Митровици у осмини финала Купа Србије.

- Видјећемо да ли сви могу да играју, с обзиром на то да је мало времена прошло од претходне утакмице, тако да ћемо послије данашњег тренинга знати ко је најспремнији за сутра, иако ми дјелује да је ситуација релативно добра. Свакако нам је то претпосљедња утакмица пред репрезентативну паузу, па нема потребе за већим одмором - рекао је Милојевић, преноси званични сајт Црвене звезде.

Он је истакао да очекује голове од младог фудбалера Црвене звезде Јована Мијатовића, пошто се Марко Ракоњац на мечу са Новим Пазаром два пута уписао у стријелце.

- Може свакако да буде на том нивоу, иако је доста млађи. Ракоњац има искуство из Суперлиге, старији је од Мијатовића пет година, није то мала разлика, тако да вјерујем да има простора да буде на том или већем нивоу - додао је Ракоњац.

Милојевић је навео да вјерује у креативност Вељка Николића.

- Вељко је један од наших најкреативнијих везних играча, али се види да је био повријеђен и да је то оставило трага. Да би га реално оцијенили за ову сезону, мора да одигра три до пет утакмица у контиуитету, па да онда видимо гдје је. То што је требао да одради, одрадио је. Треба му лопта у ногама да креира, а кад нисте у меч форми, може да дође до проблема - рекао је Милојевић.

Он је подсјетио да је Црвена звезда била ефикасна против Новог Пазара.

- Голови увијек треба да дођу из добре игре и улагања, како би се на крају постигло пет погодака. Некад успијемо, некад не, али битна ми је комплетна слика и увијек бих волио да дамо три или више голова и због навијача и играча, да се стекне рутина и осјети надмоћ, те да будемо свјесни да то можемо да приказујемо у континуитету - навео је тренер Црвене звезде.

Раднички је у шеснаестини финала Купа Србије елиминисао Партизан.

- То је свакако модел како ће играти против нас, тако да смо гледали ту утакмицу у анализи. Сваког противника ког скаутирамо, гледамо у том смислу да против нас и вјечитог ривала играју исто. Гледао сам Раднички и против Графичара јесенас, то је чврста екипа, такмичарска, имају три, четири играча са искуством из Суперлиге. Добри су на офанзивном прекиду, те је битно да однос буде прави и залагање максимално. Не желим да размишљамо као да играмо против екипе која је ранг испод. Ако приступ буде прави, неће бити проблема - закључио је Милојевић.