latinica  ћирилица
14/03/2023 |  15:14 ⇒ 15:19 | Аутор: sputniknews.com

Путин: Национализам у Украјини одавно "подгријаван" са Запада

Национализам у Украјини "подгријеван" је одавно из правца Запада. Неопходно је показати да је руско друштво консолидовано и прибрано, противник ће то видјети и побиједићемо у специјалној операцији, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин током посјете граду Улан Удеу, у Бурјатији.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/ILYA PITALEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/ILYA PITALEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT)

- Да бисмо убрзали долазак мира и стабилности, морамо, наравно, да испољимо консолидацију нашег друштва, морамо бити прибрани. Само у том случају, када противник види да је наше друштво јако, прибрано изнутра, консолидовано, у том случају ће се без сумње догодити оно чему тежимо - рекао је Путин.

Руски предсједник је, такође, рекао да се Русија ослањала на оне који су себе сматрали дијелом руског свијета у Украјини, али да је послије 2014. године почело физичко истребљење свих који су се залагали за нормалне односе Кијева и Москве.

- Ми смо стрпљиво деценијама покушавали да успоставимо нормалне односе са савременом украјинском државом. Ситуација се принципијелно измијенила 2014. године, када је по налогу Запада дошло до државног преврата - изјавио је Путин.