latinica  ћирилица
14/03/2023 |  15:48 ⇒ 15:50 | Аутор: РТС

Драган Џајић изабран за предсједника Фудбалског савеза Србије (ФОТО)

Некадашњи репрезентативац Југославије и прослављени фудбалер Црвене звезде Драган Џајић изабран је за новог предсједника Фудбалског савеза Србије.
Драган Џајић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ) -
Драган Џајић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ)

Скоро двије године након што је Славиша Кокеза поднио оставку, Фудбалски савез Србије (ФСС) добио је новог предсједника.

Једногласну подршку Скупштине на изборној сједници у Старој Пазови добио је једини кандидат - Драган Џајић, легендарни играч Црвене звезде и некадашњи репрезентативац Југославије.

На изборну сједницу дошло је 79 од 85 делегата Скупштине ФСС-а, али је Мирко Поледица напустио засједање прије него што је почело гласање за предсједника, па је глас Џајићу дало 78 присутних "фудбалских посланика".

Представник Европске фудбалске уније (УЕФА) Лука Никола рекао је у Старој Пазови да је увјерен да ће ФСС са Џајићем на челу бити у сигурним рукама.

- До јуче смо имали двије легенде свјетског фудбала као кандидате и желим да честитам Видићу на вођењу кампање и на његовом доприносу, свакако да је он потребан. Желим такође да честитам Џајићу и његовом тиму, легенди свјетског фудбала. Има велико искуство, као играч и успјешни функционер. Његовим избором ће ФСС бити у сигурним рукама. Моћи ћете да рачунате на помоћ УЕФА за све што радите и за све напоре које будете предузимали - рекао је Никола.

Скупштина ФСС (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ)

Џајићев противкандидат Немања Видић, некадашњи репрезентативац и фудбалер Црвене звезде и Манчестер јунајтеда, повукао је кандидатуру за председника Савеза дан уочи изборне скупштине, уз образложење да му је, како је истакао, на сваком кораку пута ка томе да постане предсједник јасно стављено до знања да му шанса неће бити пружена.

Видић није данас присуствовао изборној сједниси у Старој Пазови, као ни делегати који су најавили да ће га подржати.

У Џајићевом тиму биће Недимовић, Жембери, Пижон...

Према ранијим најавама, Џајић ће за потпредсједнике Савеза именовати бившег министра пољопривреде Бранислава Недимовића, предсједника ТСЦ-а из Бачке Тополе Јаноша Жемберија, предсједницу ЖФК Црвена звезда Сандру Сремчевић и бизнисмена Бранка Зечевића.

У Извршном одбору требало би да сједе предсједник Заједнице клубова Суперлиге и Прве лиге Србије Драгомир Лазовић, дугогодишњи први човјек Спартака Драган Симовић, бивши селектор и тренер Партизана Љубиша Тумбаковић, некадашњи судија Дејан Делевић, предсједник ФС Београда и ФК Вождовац Марко Здравковић, привредник Александар Михаиловић, некадашњи селектор и фудбалер Црвене звезде Владимир Петровић Пижон, први човјек Трајала Владан Гашић, лидер ФС региона Западне Србије Небојша Живановић и први човјек региона Источне Србије Зоран Игњатовић.