latinica  ћирилица
14/03/2023 |  18:31 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Полицијска станица Јахорина - број прекршаја свели на минимум (ВИДЕО)

Полицијска станица Јахорина, једина је у Српској на 1.500 метара надморске висине. Рад у специфичним околностима и условима, за деветнаест службеника није отежавајућа - напротив! За само једну сезону број прекршаја и кривичних дјела свели су на минимум.

Драган Ћаћић, иако је, службовао на више адреса, на овој посљедњој планинској, каже, најбоље се снашао. Без обзира на екстремне временске услове, задовољство му је што на најбољи могући начин представља Министарство унутрашњих послова Српске.

 -Овдје ми се посебно пробудио инстинкт полицијског службеника - наглашава Ћаћић.

Управо захваљујући ентузијазму младости, али и искуству нешто старијих колега, на Јахорини се не евидентирају озбиљнији прекршаји.

- Треба поредити прву и другу сезону рада, гдје је евидентан смањен број прекршаја - рекао је Јанко Крсмановић, командир ПС Јахорина.

У прошлој зимској сезони, Олимпијски центар Јахорина посјетило је 800 хиљада туриста. Захваљујући систему за аутоматско препознавање регистарских ознака, које је прво уведено у Полицијској управи Источно Сарајево, свако возило провјерено је управо овдје. Спрега на релацији МУП, Олимпијски центар, Горска служба спасавања, али и хотелијери - резултирало је успјехом да Јахорина и на пољу безбједности буде водећа у региону.