latinica  ћирилица
15/03/2023 |  07:12 ⇒ 08:59 | Аутор: РТС

Денвер нанизао четврти пораз, узалуд Јокићевих 28 поена (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера нанизали су четврти узастопни пораз у НБА лиги пошто су након Чикага, Сан Антонија и Бруклина изгубили и од Торонта резултатом 125:110.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Денвер није успио да прекине серију пораза у Торонту, а мораће ускоро у неком другом граду ако мисли да пред почетак плеј-офа прво мјесто на Западу не препусти Мемфису који сада заостаје пет побједа, али уз одигране двије утакмице мање.

Екипа из Колорада примила је 49 поена већ у првој четвртини, уз постигнутих 30, па је током читавог меча морала да јури вођство Торонта.

Тим из Канаде у историји франшизе никада никоме није убацио 49 поена у једној четвртини, а успио је у првој дуела са Денвером захваљујући девет постигнутих тројки и само осам промашаја из игре (20/28).

Почетком посљедњег квартала гости су успели да истопе велики минус и приђу на три поена заоастатка (98:95), али је Торонто убрзо поново стекао двоцифрену предност и рутински стигао до драгоцјене побједе у борби за плеј-оф.

Фред Ванвлит је предводио побједнички тим са 36 постигнутих поена. Инспирисани ас Торонта погодио је осам тројки из 12 покушаја, а подијелио је и седам асистенција. Добар је био и Ануноби који је убацио 24 поена.

Српски кошаркаш Никола Јокић дуел је завршио са 28 поена, осам скокова и седам асистенција. Пратио га је Мајкл Портер Џуниор са пет поена мање, док је Гордон додао 18.

Торонто је послије три пораза уписао драгоцјену побједу у борби за бараж и маста у плеј-офу, а Денвер ће негативну серију покушати да запечати за два дана у Детроиту.