latinica  ћирилица
15/03/2023 |  08:43 ⇒ 10:29 | Аутор: РТРС

Лице из Кисељака осумњичено за крађу у Бањалуци

Припадници Полицијске управе Бањалука врше криминалистичку обраду лица чији су иницијали И.В. из Кисељака, које је ухапшено у Добоју јер се може довести у везу са крађом 5.000 КМ из возила у Бањалуци.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Из Полицијске управе Бањалука су саопштили да полицијски службеници предузимају све мјере и радње у циљу документовања кривичног дјела крађа.

- Наиме, надлежној полицијској станици је јуче оштећено лице пријавило да је истог дана од 12.30 до 13 часова, из његовог незакључаног путничког возила ауди које је било паркирано у тржном центру у Бањалуци отуђен новац у износу од 5.000 КМ. Оперативним радом, полицијски службеници дошли су до сазнања да се у везу са извршењем наведеног кривичног дјела, може довести лице које управља возилом ауди и креће се аутопутем "9. Јануар" у правцу Добоја. О наведеном су обавијештени полицијски службеници Полицијске управе Добој, који су истог дана у 19.00 часова, у мјесту Костајница у Добоју, извршили заустављање и контролу наведеног путничког возила, којом приликом су утврдили да возилом управља лице И.В. из Кисељака - наводи се у саопштењу ПУ Бањалука.

Додаје се да су на основу наредбе Основног суда у Добоју, а уз претходну сагласност дежурних тужилаца Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Добој, полицијски службеници Полицијске управе Добој, извршили претрес путничког возила којим је управљало лице И.В. којом приликом је пронађен и уз потврду одузет новац у износу од 3.700 КМ.

Лице И.В. је лишено слободе, предато Полицијским службеницима Полицијске управе Бањалука и у току је криминалистичка обрада над наведеним лицем.

Све мјере и радње предузимају се под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.